Pravno obvestilo

Splošno

Pred uporabo strani www.surfinsafari.si pazljivo preberite pogoje poslovanja in uporabe. Uporaba te spletne strani pomeni, da se z navedenimi pogoji strinjate.

Splošni pogoji poslovanja so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVpot) in z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT).

S spletnim mestom www.surfinsafari.si upravlja podjetje Atus, Katja Tuš s.p., Dobrova 28, Celje (v nadaljevanju "ponudnik"). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletnega mesta www.surfinsafari.si pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Ponudnik ni preveril vseh spletnih strani, ki so povezane s spletnim mestom www.surfinsafari.si, zato ni odgovoren za vsebino katerekoli zunanje ali druge strani, ki je na kakršenkoli način z njo povezana.

Ponudnik ima pravico spremeniti pogoje uporabe s posodobitvijo te objave. Tovrstne spremembe pogojev so za uporabnike zavezujoče.

Ob registraciji (odpiranju računa) na spletnem mestu www.surfinsafari.si pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako njegovemu naslovu za prejem elektronske pošte, in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Varstvo osebnih podatkov in varnost spletnega poslovanja

Ponudnik se obvezuje, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletnega mesta www.surfinsafari.si v celoti hranjeni, varovani in obdelovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Cene v spletni trgovini

Vse cene so v evrih in vključujejo DDV. Navedene cene veljajo le za nakupe na spletnem mestu www.surfinsafari.si in se lahko razlikujejo od cen v trgovini Surfin Safari. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov).

Ponudba blaga, ki je objavljena na www.surfinsafari.si velja do objave preklica ponudbe oz. do odprodaje zalog. Predstavitvene slike objavljenih artiklov so lahko zaradi velike količine podatkov tudi simbolične in ne odražajo vedno v popolnosti dejanskega artikla. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Ponudba spletne trgovine se zaradi narave poslovanja prek svetovnega spleta dnevno spreminja. Cene so predstavljene kot redne in znižane.

Redne cene - so običajno priporočene maloprodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih določi ponudnik

Znižane cene – so trenutno znižane redne cene in nimajo vnaprej določene veljavnosti

Ponudnik si pridržuje pravico do poljubnega spreminjanja cen, ki veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene trajnosti. Vse objavljene cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Kljub dnevnemu ažuriranju in kontroli točnosti podatkov se lahko zgodi da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa ali pa ponudil drugo ustrezno rešitev v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba oziroma naročilo med ponudnikom in kupcem je sklenjeno v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo in kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu »Naročilo potrjeno«. Od tega trenutka naprej so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za kupca, kot za ponudnika.

Odveza odgovornosti

Spletna trgovina www.surfinsafari.si se trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni, kljub tem se lahko zgodi, da podatki (cena, rok dobave, lastnosti izdelka) niso pravočasno ažurirani. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic ali spremembo naročila oziroma predlagal drugo ustrezno rešitev. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je treba vse fotografije razumeti kot simbolične.

Pritožbe in spori

Ponudnik se po vseh močeh trudi vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in morebitne spore rešiti sporazumno in v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu potrošnika.